Aspergesoep III

Soep
  

under-heading

Aspergesoep III

Ingredienten

500 gr asperges
25 gr boter
zout
1 theelepel suiker
1 liter kippenbouillon
50 gr boter
50 gr bloem
zout
zwarte peper
2 dl room
3 plakjes Spaanse ham
2 witte boterhamen zonder korst
beetje olie

Bereiding

Schil de asperges en snijd het stukje uitgedroogde asperge aan de onderkant eraf.

Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de schillen toe. Zet het vuur op sudderstand en laat ze 30 minuten trekken. Zeef de bouillon daarna.

Snijd de asperges is stukjes van 3 cm. Breng ze in ruim water met zout, suiker en boter aan de kook. Zodra ze aan de kook zijn het vuur lager draaien en in ca. 20 minuten gaar koken.

Smelt de boter in een sauspan en voeg al roerend de bloem toe zodat er een roux ontstaat. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe en roer tot een stevig soepje. Voeg de room toe en laat nog 5 minuten sudderen.
Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg de asperges toe.
Mocht de soep iets te dik zijn voeg dan wat water toe en breng eventueel weer op smaak. ( dit is afhankelijk van hoeveel vocht er is verdampt bij het trekken van de aspergeschillen).

Snijd het brood in blokjes, verhit wat olie in een pan en bak de broodblokjes krokant. Haal het brood uit de pan en bak daarna in dezelfde pan de Spaanse ham krokant.

Schep de soep in de borden en garneer deze af met de brood blokjes en de ham.

Tip: In het originele recept moet je de asperges in zijn geheel koken en daarna in stukjes snijden. Als je ze in stukjes snijd voordat je kookt zie je met het doorsnijden van de asperges of je ze goed hebt geschild. Heb je ze niet goed geschild dan zie je taaie draden. Niets is zo onsmakelijk als niet goed geschilde asperges in de soep. Dit is dus een simpele controle :-)

Algemeen


persons : 6
time : 40 minuten
book : Receptenkaartje Lidl, 'n beetje aangepast
print : Afdrukken