Biefstuk Teriyaki

Biefstuk Teriyaki

Algemeen


persons : 4
time : 130 minuten
book : Kookboek: Barbecue

Ingredienten

4 biefstukjes
1 gele paprika
1 theel. maïzena
2 eetl. droge sherry
2 eetl. witte wijnazijn
3 eetl. ketjap
1 eetl. bruine suiker
½theel. kaneelpoeder
½theel. gemberpoeder

Bereiding

Maak een marinade van de maïzena, droge sherry, wijnazijn, ketjap, bruine suiker, kaneelpoeder en gemberpoeder.

Snij elk biefstukje in 3 gelijke stukjes en leg deze in de marinade. Laat het vlees 2 uur marineren.

Maak de paprika schoon en snij hier mooie blokjes van. Rijg aan een spies om en om de stukjes biefstuk en paprika.

Bak de spiesje in enkele minuten gaar op de BBQ, het vlees moet nog rood van binnen blijven.

Leg de spies op een bord en druppel er wat van de overgebleven marinade overheen.

Serveertip:
Lekker met rijst en paksoi

Paksoi: Roerbak de paksoi op de voorverwarmde grilplaat of een wok.
Schenk wat van de overgebleven marinade op het laatst over de paksoi en verwarm dit even mee, super makkelijk en lekker !