Sinaasappelsalade met venkel en gerookte kip

Sinaasappelsalade met venkel en gerookte kip

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Lunch bij Marian

Ingredienten

2 sinaasappels
½ venkelknol
100 gr gerookte kipfilet
1 theel. grove mosterd
½ zakje waterkers ( 75 gr)
½ rode ui
25 gr blauwaderkaas
20 zwarte olijven
1 theel. honing
3 eetl. olijfolie extra vierge

Bereiding

Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees, zodat er geen witte schil meer aan zit. Snij de sinaasappels in plakken, verwijder de pitjes en vang het sap op.

Schaaf met een dunschiller de venkel in dunne plakken, snij de kipfilet* in lange dunne reepjes.
Snij de ui in flinterdunne ringen.

Klop een dressing van sinaasappelsap, mosterd, honing en olijfolie.

Haal de stugge takjes van de waterkers en schep ze om en om met de helft van de dressing.

Verdeel de plakken sinaasappel en de waterkers over een plat bord.
Meng de venkelplakken met de uiringen en schik deze over de borden.
Verdeel de olijven over de borden.
Leg de kipfilet hiertussen. Verkruimel de kaas en bestrooi hiermee de salade.

Besprenkel de rest van de dressing over de salade.


* of gebruik zoals op de foto voorgesneden kipfilet

Serveertip: Lekker met meergranen brood.

Opmerking:
Oorspronkelijk was dit recept, maar dan met een dubbele hoeveelheid een hoofdgerecht.