Gepeperde aardappelen

Gepeperde aardappelen

Algemeen


persons : 6
time : 45 minuten
book : Kookboek: de allerlekkerste Tapas

Ingredienten

1 kg nieuwe aardappel, ongeschild
4 eetl. olijfolie
1 eetl. sherryazijn of rodewijnazijn
3-4 zongedroogde tomaten op olie, héél fijn gesneden
1 theel. paprikapoeder
snufje cayennepeper
zout

Bereiding

Doe de aardappelen in een grote pan water met een beetje zout en breng deze aan de kook.
Draai het vuur lager, doe de deksel op de pan en kook de aardappelen 15-20 minuten tot ze net gaar zijn.
Giet ze af en laat ze afkoelen.

Maak intussen de saus.
Meng 2 eetl van de olijfolie, de azijn,zongedroogde tomaten, paprikapoeder en cayennepeper in een grote kom en breng op smaak met zout.
Zet tot gebruik weg.

Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan met dikke bodem.
Snij de aardappelen in vieren en bak ze in 8-10 minuten op matig vuur totdat ze goudbruin zijn.
Draai ze zo nu en dan om.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een schaal.

Schep de saus voorzichtig door de gebakken aardappelen.
Serveer direct.