Tortilla met chorizo en kaas

Tortilla met chorizo en kaas

Algemeen


persons : 8
time : 45 minuten
book : Kookboek: de allerlekkerste Tapas

Ingredienten

2 kleine aardappelen
4 eetl. olijfolie
1 kleine ui gesneden
1 rode paprika in blokjes
2 tomaten, zonder zaadjes in blokjes
150 gr chorizo, fijngesneden
8 grote eieren
2 eetl. koud water
50 gr parmezaanse kaas
zout & peper

Bereiding

Kook de aardappelen in een kleine pan water met een beetje zout in 15-20 minuten gaar.
Giet ze af en laat ze voldoende koud worden.
Snijd ze dan in kleine blokjes.

Verhit de olie en een grote koekenpan die veilig onder de grill kan worden gezet.
Voeg ui, paprika en tomaten toe en bak ze 5 minuten op laag vuur, roer zo nu en dan.
Voeg aardappelblokjes en de chorizo toe en bak deze 5 minuten mee.
Verwarm ondertussen de grill.

Klop de eieren in een grote kom los met het water, breng op smaak met zout en peper.
Schenk het eimengsel in de koekenpan en bak het 8-10 minuten tot de onderkant is gestold.
Til zo nu en dan de zijkant van de tortilla op zodat het eimengsel eronder kan lopen.
Strooi de geraspte kaas erover en zet hem 3 minuten onder de grill tot de bovenkant is gestold en de kaas is gesmolten.

Snij de tortilla in kleine punten en serveer warm of koud.

Tip: Heb je geen koekenpan die onder de grill kan, schuif de tortilla dan na 8 minuten in een ovenvaste quiche schaal. Druk hem nog eens stevig aan en strooi dan de kaas erover. Zet de quiche schaal in de oven.

Ook geschikt als hoofdgerecht voor 4 personen, lekker met een groene salade erbij.