Torta caprese

Torta caprese

Algemeen


persons : 12
time : 1 uur
book : Tijdschrift: Allerhande no 6 2005

Ingredienten

6 eieren
200 gr rietsuiker
2 eetl. rum
300 gr ongepelde amandelen
200 gr pure chocolade ( 70% cacao)
200 gr boter
mespunt zout
poedersuiker

Bereiding

Eieren splitsen.
In eiwit mag géén eierdooier terechtkomen.
Eierdooiers met de rum en de helft van de suiker met de mixer mengen tot er een dikke massa ontstaat.

Amandelen in een droge koekenpan kort roosteren.
In keukenmachine amandelen en chocolade fijnmalen.
Boter in koekenpan of magnetron smelten en bij het notenmengsel schenken.

Oven voorverwarmen op 175 Gr.C.

In vetvrije kom eiwit met rest van de suiker en een mespuntje zout stijfkloppen, tot witte pieken ontstaan.
Notenmengsel door eierdooiermengsel roeren.
Stijf geslagen eiwit door notenmengsel spatelen en overdoen in een ingevette springvorm van 24 cm doorsnede.
Bovenkant van taart met spatel gladstrijken.

Springvorm in het midden van de oven plaatsen en in ca. 40 minuten gaar bakken.
De bovenkant van de taart moet bij aanraking licht terugveren.

Taart uit oven nemen, even laten afkoelen. Uit springvorm nemen en op rooster laten afkoelen.
Voor serveren de taart met poedersuiker bestrooien.

Tip: Wij vonden de taart de volgende dag lekkerder, de smaak was intenser.

Variatietip: Gebruik walnoten of hazelnoten ipv amandelen