Quiche, ham-broccoli-tomaat

Quiche, ham-broccoli-tomaat

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

6 plakjes bladerdeeg
1 stuikje broccoli
150 gr ham
peper & zout
2 zongedroogde tomaatjes in olie
1 tomaat
50 gr kaas, geraspt
3 eieren
250 ml kookroom ( room culinair)

Bereiding

Laat de bladerdeeg ontdooien.

Leg bakpapier in een bakblik of quiche vorm en bekleed deze met de ontdooide bladerdeeg.

Maak de broccoli schoon en blancheer de kleine roosje ongeveer 4 minuten. Spoel ze af onder koud stromend water.
Snij de ham fijn.
Snij de zongedroogde tomaatje heel fijn
Klop de eieren schuimig, liefst met een mixer en voeg de kookroom toe. Klop dit nogmaals goed door elkaar.
Voeg naar smaak peper en zout toe.

Leg de ham, de broccoli en de fijngesneden zongedroogde tomaatje op het bladerdeeg. Schenk de eier-room mengel eroverheen.
Snij een tomaat in plakjes en leg die erboven op.
Vouw de overgebleven rand van het deeg naar binnen toe.
Bestrooi het geheel met de geraspte kaas

Bak de quiche in een voorverwarmde oven van 200 Gr.C. in ongeveer 45 minuten gaar.