Kaizerschmarren

Kaizerschmarren

Algemeen


persons : 10
time : 45 minuten
book : Kookles: Koken met een ster*

Ingredienten

200 gr basterdsuiker
1 vanillestokje
10 eieren
7 gr zout
500 ml melk
200 gr bloem
300 gr boter
100 gr rozijnen
100 gr gedroogde cranberry's
schil van 1 citroen
Sto-rum om te weken
3 appel
50 walnoten
1 bus poedersuiker
eventueel wat vanille ijs

Bereiding

De melk opzetten met het vanillestokje en de suiker.
15 minuten laten trekken en af laten koelen.

Appels schillen en in kleine blokjes snijden.
Rozijnen, cranberry's, appels en walnoten weken in rum.

De bloem in een grote kom doen, in het midden een kuil maken.
Hierin de citroenschil, zout en eieren mengen.
De licht afgekoelde melk hierbij gieten en roeren, niet kloppen.

De koekenpan op het vuur zetten.
Wat boter in de pan doen, als de boter warm is wat van het vruchtenmengsel in de pan doen.
Deeg erop scheppen tot ongeveer 1 cm dikte.
Deeg laten drogen ( zonder te verbranden !!)
Met een deksel keren en de andere zijde ook gaar bakken.
De scharren af laten koelen.

Met mes of vork in stukken trekken.
Voor opdienen de stukken opnieuw opwarmen.
Bestooien met poedersuiker en serveren, eventueel met ijs