Horiatiki

Horiatiki

Algemeen


persons : 4
time : 10 minuten
book : Kookboek: Salade

Ingredienten

5 tros tomaten
1 komkommer
200 gr feta
12 zwarte of groene olijven
1 rode ui
1 teentje knoflook
2 takjes oregano
5 eetl. olijfolie
1 eetl. rode wijnazijn
1 theel. kappertjes
versgemalen zwarte peper

Bereiding

Tomaten wassen en in zes parten snijden.
Komkommer wassen, in lengte halveren en in plakken snijden van 1 cm dik.
Feta in blokjes snijden.
Ui pellen, halveren en in ringen snijden.
Knoflook pellen en fijn snipperen.
Oreganoblaadjes van takjes nemen en fijn snipperen.

In kom olie en azijn tot sausje kloppen.
Oregano en kappertjes erdoor mengen.

Tomaat, komkommer, feta, olijven, ui en knoflook door dressing scheppen.
Bestrooien met oregano en peper.