risotto met zalm venkel

risotto met zalm venkel

Algemeen


persons : 2 personen
time : 45 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

200-250 gr warm gerookte zalm

1 sjalotje
1 venkel
120 gr risotto rijst
50 ml witte wijn
350 ml water
¾ vis bouillon blokje, verkruimeld
snuf zwarte peper

20 gr geraspte Parmezaanse kaas
½ eetlepel citroen zeste
15 gr boter
dille om af te werken

Bereiding

Maak de sjalot schoon.
Maak de venkel schoon en snijd in dunne plakken en deze plakken in stukjes.
Verhit wat olie in een pan en fruit de ui met venkel aan.
Voeg de risotto rijst toe en blus af met de witte wijn.

Doe het kokende water en het visbouillpnblokje in de thermomix, voeg ui, venkel en risotto toe.
Doe de deksel op de thermomix en stel dez ein op
12-13 minuten - 100 Gtr.C. en stand 1 omgekeerde groene draairichting.

Proef of de rijst gaar is, zo niet laat deze dan wat langer draaien.
Snij de zalm in 3 stukjes. Twee van ongeveer 75 gr per stuk en een van 50 gram.
Voeg het stuk van 50 gr toe aan de draaiende risotto tezamen met de citroen zeste, de Parmezaanse kaas en de boter. Laat het geheel nog zo'n 3 minuten draaien.

Verwarm de resterende zalm op een laag vermogen in de magnetron tot lauwwarm.
Snij deze stukken in stukjes ( ik heb hem in 6e gesneden, 3 pp)

Voeg wat dille toe aan de risotto, draai nog even en serveer dan de risotto in voorverwarmde borden.

Leg de lauw warme zalm op de risotto.

Serveertip;
Omdat het valentijnsdag was heb ik er wat rozenblaadjes overheen gestrooid.

Opmerking: Ook zonder Thermomix kan je deze risotto maken. I.p.v alles in de Themomix te doen voeg je beetje bij beetje de bouillon toe aan de rijst, net zoals je een klassieke risotto maakt.