Tiramisu, snel

Tiramisu, snel

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten + 1 uur koelen
book : Eigen recept

Ingredienten

1 pak lange vingers
1 dl sterke koffie
4 eetl. koffielikeur
40 gr suiker
250 gr mascarpone
1 vanilletoetje met slagroom
1½ eetl. cacaopoeder
slagroom

Bereiding

Leg de lange vingers op een groot bord. Meng in een kannetje de koffie en de likeur.
Bedruip de lange vingers met dit mengsel.
Laat de lange vingers afkoelen.

Klop het vanille toetje met de suiker door elkaar. laat heel even staan zodat de suiker goed is opgenomen door de vanillevla.
Klop de mascarpone erdoor.

Leg een laagje lange vingers in een glazen cakevorm of kleine rechthoekige schaal.
Schep hierop de helft van het mascarponemengsel.
Leg hierop weer een laagje lange vingers en dek het af met de rest van de mascarpone.

Laat de tiramisu minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.

Bestuif de tiramisu vlak voor het serveren dik met cacaopoeder.
Eventueel slagroom erbij.

Opmerking: geschikt voor zwangere vrouwen en ouderen omdat in deze Tiramisu geen rauwe eieren gebruikt worden.

Variatie tips:
** In plaats van mascarpone kunt u ook 125 gr Monchou losroeren met 1 bekertje (125 ml) stijfgeklopte crème fraîche.
** In plaats van lange vingers kunt u ook bitterkoekjes gebruiken. Reken dan op 75 gr bitterkoekjes en breek ze in stukjes.
** Vervang voor een Hollands tintje de vanillepudding door advocaat.
** Gebruik amaretto ipv koffielikeur.