Witte asperge quiche met ricotta

Witte asperge quiche met ricotta

Algemeen


persons : 6-8 personen
time : 55 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

600 gr asperges
7 eieren
225 gr ricotta, uitgelekt
125 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
Parmezaanse kaas, vers geraspt om eroverheen te strooien
flinke snuf nootmuskaat
rol bladerdeeg

Bereiding

Maak de asperges schoon en kook ze afhankelijk van de dikte in 8-10 minuten beetgaar.
Klop de eieren los met de ricotta en de Parmezaanse kaas
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Verwarm de oven voor op 220 Gr.C
Bekleed de quiche vorm met bakpapier en lef hierop het uitgerolde bladerdeeg. Snijd overtollig deeg af.
Schenk de vorm vol met het ricotta mengsel en verdeel de asperges erover. Bestrooi met Parmezaanse kaas.

Bak af in het midden van de oven in 25 -35 minuten. Test met een sateprikker of de quiche gaar is

Tip
Laat de quiche een paar minuten staan, schuif er een taartschep of iets degelijke onder en trek het bakpapier eronderuit. Ik heb de quiche in de bakschaal geserveerd. Iedereen kon zelf de grote van zijn stuk quiche bepalen en bijkomend voordeel, de quiche blijft lekker warm.

Deze quiche kan je perfect maken van ingevroren asperges.
Schil de asperges en vries ze rauw in. Ontdooi ze en volg daarna het recept. Zo verleng je het asperges seizoen!