Dorade in zoutkorst

Dorade in zoutkorst

Algemeen


persons : 2 personen
time : 35 minuten
book : Kookboek Big Green Egg

Ingredienten

2 dorade, schoongemaakt en ontschubt ( was bij mij 1,4 kilo)
½ bosje bladpeterselie
½ bosje dille
zeezout
zwarte peper uit de molen

Voor de zoutkorst:
2,5 kg grof zeezout
6 eiwitten

Voor de citroen-vanilleboter:
1 citroen
½ vanillestokje
80 gram boter
zeezout uit de molen
zwarte peper, vers gemalen
1 eetlepel dille
1 eetlepel peterselie

Bereiding

Dorade:

Citroen boter:
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de de vanille eruit.
Schil de citroen tot op het vruchtvlees.
Snij de partjes citroen tussen de vliesjes uit.

Smelt boter in een pan en verwarm tot licht gebruind. Voeg de citroenpartjes toe en verwarm net zo lang totdat de citroenpartjes uit elkaar vallen.
Breng de citroenboter op smaak met zeezout en vers gemalen peper.

Was de dille en peterselie en dep deze droog. Hal de peterselie en dille fijn en voeg toe aan de citroenboter. Zet weg tot gebruik.