Pizza Napoletana traditioneel

Pizza Napoletana traditioneel

Algemeen


persons : 1 pizza
time : bakken 2-8 minuten+ opstoken bbq-oven
book : Kookboek: De Pizzabijbel

Ingredienten

1 pizzabol volgens dit recept of volgens je eigen recept

80 gr klik hier voor de Napolitaanse pizzasaus
6 ansjovis filets
ongeveer 20 gr kappertjes in zout = 10 gr kappertjes als ze afgespoeld zijn
gedroogde oregano
extra vergine olijfolie naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 250 Gr.C.
Heb je een pizza oven verwarm deze dan voor op 350 Gr.C
Wij hebben de pizza gebakken in de Big green Egg op een pizzasteen. Onze temperatuur was 300 Gr.

Bestuif je werkblad ruim met fijn maismeel en leg de deegbol erop.
Druk de deegbol uit tot een pizza, begin in het midden en werk zo naar het uiteinde, draai het deeg steeds een kwart slag.
Haal de pizza van het werkblad en verwijder het maismeel wat is achtergebleven.
Plaats de pizza terug op je werkblad en stretch hem eventueel nog even tot het juiste formaat.

Schep de saus in het midden en verdeel de saus in een draaiende beweging met de achterkant van een lepel vanuit het midden naar de buitenzijde. Houd de rand vrij van saus.

Scheur de ansjovisfilets en verdeel deze over de pizza. Verdeel de afgespoelde kappertjes over de en bestrooide pizza met oregano.
Besprenkel de pizza met wat olijfolie, let op niet te veel!

Schuif de pizza op een pizzaschep en plaats hem in de oven.
Bak de pizza 2-3 minuten in een houtoven, 4-7 minuten in een keuken oven. Op de Big Green Egg ligt de tijd hier ergens tussen in.

Leg de pizza op een houten plank, snij de pizza in stukken en serveer.