Kipfilet in krenten amandelsaus

Kipfilet in krenten amandelsaus

Algemeen


persons : 2 pers
time : 40 minuten
book : Inspiratie opgedaan bij "Die K├╝chenschlacht" , dit is mijn versie daarop

Ingredienten

2 kipfilets
1 sinaasappel
4 sjalotten
┬Ż rode chili
25 gr krenten/rozijnen
30 gr blanke amandelen ( geen schaafsel)
boter om in te bakken
250 ml kippenbouillon
2 eetlepels donkere balsamicoazijn
2 theelepels honing
2 steranijs
1 kaneelstokje
1 laurierblad
olijfolie, om in te bakken
zeezout
vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Was de sinaasappel en rasp de schil, bewaar 1 theelepel sinaasappelrasp.
Pers de sinaasappel uit.
Was de chili, halveer, verwijder zaad en zaadlijsten en snij een helft van de chilipeper in ringen( de andere helft wordt niet gebruikt)
Pel de sjalot en snijd in de lengte in vier of in 8 parten nagelang de dikte van de sjalot.
Droog de kipfilet af. Verhit boter in een pan en bak de kipfilet rondom goudbruin.
Haal eruit en zet opzij.
Voeg de amandelen toe in dezelfde pan en bak deze goudbruin bakken. Haal deze uit de pan en leg ze bij de kipfilet.
Voeg de sjalotten en de krenten toe aan het braadvet en bak deze aan. Voeg balsamicoazijn, sinaasappelsap en honing toe en roer dit goed door.
Voeg daarna de sinaasappelschil, chili, steranijs, kaneel en laurier toe.
Blus af met de kippenbouillon en laat de saus daarna tot de helft inkoken.

Voeg de amandelen en de kipfilet toe en laat nog sudderen op middelhoog vuur tot de kipfilet gaar is en de saus mooi stroperig.

Proef het gerecht en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Verwijder de steranijs, kaneelstokje en laurierblad voor uit uitserveren en bestrooi het gerecht met de achtergehouden sinaasappel rasp.