Oesters van de Big Green Egg

Oesters van de Big Green Egg

Algemeen


persons : 2 pers
time : 15 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

8 oesters
½ bosuitje
½ chilipepertje
snuf gemberpoeder
3 eetlepels ponzu*

*heb je geen ponzu gebruik dan lichte sojasaus en meng er wat vers citroensap doorheen.

Bereiding

Open de oester schelpen.
Snij de oesters los en keer de oester in zijn schelp.
Leg de oesters in een schaal met de bolle kant naar beneden.
Leg z ein een bedje van grof zeezout of maak met behulp van aluminiumfolie bedjes voor de oesters. Hoe je het doet maakt niet uit als ze maar mooi stevig liggen.

Snij het bosuitje fijn.
Snij het chilipepertje doormidden en verwijder de zaadjes. Snij het chilipepertje fijn.
Verdeel d ebosui en de chilipeper over de oesterschelpen.
Schep wat ponzu bij de oesters en stuif er een beetje gemberpoeder overheen.

Verhit de Big Green Egg, direct naar 200 graden
en verwarm de oesters ongeveer 3 minuten.

Serveer direct.