Bruschetta met ansjovis

Bruschetta met ansjovis

Algemeen


persons : 8 stuks
time : 15 minuten
book : 'Staat' diner bij John

Ingredienten

6 sneetjes stokbrood
16 cherrytomaten
4 eetlepels balsamicoazijn
boter
ansjovis uit een potje
paar rucola blaadjes
vers gemalen zwarte peper uit de molen

Bereiding

Snij de tomaatjes doormidden en doe ze in een pannetje. Voeg de balsamicoazijn toe en breng zachtjes aan de kook. Laat de tomaatjes heel even sudderen en draai dan het vuur uit, laat ze in de balsamico afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 Gr.C
Besmeer de sneetjes brood met boter of olie. Leg ze daarna in de oven en bak circa 8-10 minuten tot ze krokant en goudbruin zijn.
Laat de ansjovis uitlekken in een vergiet.
Haal de broodjes uit de oven en leg ze op een rek zodat ze kunnen afkoelen.
Giet de tomaatjes af en vang het vocht op.
Leg wat tomaatjes op de broodjes, leg hierop de ansjovis en garneer af met wat rucola. Besprenkel het geheel met wat van de dressing.
Maal er nog wat zwarte peper over en serveer meteen anders worden de broodjes weer zacht.