: nvt
: 40 minuten
: Beetje van mijzelf beetje van 24Kitchen
500 gr half om half gehakt
1 ui, fijngesnipperd
1 ei
2 eetlepels paneermeel
1 theelepel kerriepoeder
½ theelepel sambal of iets meer
2 theelepels gembersiroop
1 volle eetlepel tomatenpuree
peper en zout
flinke klont boter
wat olijfolie
Snipper de ui.
Doe in een kom het gehakt, de gesnipperde ui, ei, paneermeel, kerriepoeder, sambal, gembersiroop, tomatenpuree en peper en zout.
Meng dit goed door elkaar.
Verdeel het gehakt in gelijke porties
Vorm met natte handen van het gehaktmengsel mooi gehaktballen.
Smelt wat boter en olijfolie in een pan en bak 1 of 2 gehaktballen per keer rondom mooi bruin.
Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
Ga zo door tot alle gehaktballen aangebraden zijn.
Verwarm de oven voor op 170 Gr.C en bak de gehaktballen in zo'n 20-25 minuten gaar.