: 4 pers
: 70 minuten + een nacht
: Eigen recept
500 gr verse vijgen
2 eetlepels honing
100 ml rode wijn og 80 ml marsala
2 eetlepels aceto balsamico
100 gr kristalsuiker
1 stukje citroenschil van de dunschiller
1 stukje sinaasappelschil van de dunschiller
kaneelstokje
boter om in te vetten
vanille ijs
Verwarm de oven voor op 130 Gr.C
Was de vijgen. Snijd met een scherp mes het harde puntje van de bovenkant. Vet een ovenschaal waar de vijgen precies inpassen in met boter. Zet er de vijgen rechtop in. Vermeng de honing, wijn of marsala en aceto balsamico. Giet dit mengsel over de vijgen en bestrooi met de suiker.
Leg de citroenschil, sinaasappelschil en het kaneelstokje tussen de vijgen.
Zet onafgedekt 1 uur in de oven. Check af en toe of er nog genoeg vloeistof in de schaal zit. Er moet een siroop ontstaan, maar de vijgen moeten niet droog komen te staan. Doe er in dat geval een beetje water bij.
Haal de schaal uit de oven. Laat de vijgen afkoelen in de saus, het liefst een hele nacht.
Haal de vijgen uit de schaal.
Schenk de siroop in een pannetje en kook deze in tot een stroop.
Snij de vijgen doormidden, leg ze op een bord of schaaltje tezamen met een bolletje ijs.
Besprenkel het geheel met de ingekookte marsala saus.