Quesadilla met groenten en avocado

Quesadilla met groenten en avocado

Algemeen


persons : 4 personen
time : 25 minuten
book : Kookboek: Groen op kolen van Leonard Elenbaas & Jeroen Hazebroek

Ingredienten

200 gr broccoli
100 gr spinazie
2 bosuitjes
40 gr basilicum
100 gr geraspte oude kaas
1 avocado
4 tortilla wraps
200 gr zachte geitenkaas
125 gr crème fraîche

Bereiding

Snij de broccoli en de bosuitjes in stukjes.
Doe de broccoli, bosuitjes, spinazie en de geraspte oude kaas in een keukenmachine met hakmes en maal fijn.
Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng ze met peper en zout naar smaak door het fijngemalen groentemengsel.

Leg de tortilla wraps op je werkblad en bestrijk 2 wraps met de geitenkaas. Verdeel het groente-avocado mengsel in een gelijkmatige laag over de andere wraps en leg hier de met geitenkaas besteken wraps op, met de kaas naar beneden.

Verwarm een koekenpan die groot genoeg is
of
Steek de houtskool in de BBQ aan en stook deze met het rooster naar ongeveer 230 Gr.C volgens de driehoek methode.
Verwarm een skillet op het rooster van de BBQ.

Leg de eerste quesadilla in de skillet of in de koekenpan en bak deze ongeveer 5 minuten en keer halverwege om.
De quesadilla is dan aan beide kanten licht gekleurd.

Haal de quesadilla uit de pan of skillet en snijd deze in punten. Serveer met de crème fraîche.
Bak de tweede quesadilla op dezelfde manier.

Opmerking;
Het originele recept was met bimi ipv broccoli en 6 groene asperges ipv spinazie.
Maar dat is juist het leuke van dit recept, je kunt groenten uit je groenten lade zo mooi opmaken!