Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen

Algemeen


persons : nvt
time : 70 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

150 gr amandelmeel
3 rijpe bananen
40 gr krenten
40 gr gedroogde blauwe bessen
40 gr gedroogde cranberries
40 gr walnoten
3 eieren op kamertemperatuur
½ theelepel zout
1 theelepel bakpoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden
Hak de walnoten grof
Meng zout en bakpoeder door het amandelmeel.
Klop de eieren luchtig in een grote mengkom.
Prak 2 bananen met een vork fijn.

Maal de krenten, blauwe bessen en cranberries tot een fijn-korrelig mengsel in de keukenmachine.
Laat de keukenmachine draaien en schenk via de vulopening de losgeklopte eieren toe.
Voeg nu het amandelmeel mengsel toe. Als alles goed gemengd is voeg je de geprakte bananen toe.
Snij de 3e banaan in kleine stukjes.
Voeg nu de stukjes banaan en walnoten toe en laat even mee draaien maar niet te lang, de stukjes banaan moet niet al te fijn worden.


Leg een vel bakpapier in een cakeblik en giet het mengsel erin.

Bak het bananenbrood in een voorverwarmde oven, ongeveer 50-55 minuten.

Laat het brood 10 minuten rusten na het bakken en haal het daarna uit het bakblik.
Leg het op een rooster en afkoelen.


Omdat er amandelmeel wordt gebruikt i.p.v. bloem is dit gerecht geschikt voor mensen met een glutenallergie.
Dit recept in niet koolhydraat vrij, krenten, gedroogde blauwe bes en cranberry bevatten koolhydraten.

___________________________________
Mocht je in het bezit zijn van een Thermomix, Themoblender of Cookprocessor dan kan je deze bereidingswijze volgen:

Doe de walnoten in de mengbeker en hak 5 seconden op stand 4
Haal de walnoten uit de mengbeker en zet opzij.

Doe krenten, gedroogde blauwe bessen en cranberries in de mengbeker en maal 20 seconden op stand 7
Voeg 2 bananen toe en hak 20 seconden / stand 5.

Voeg de losgeklopte eieren door de vulopening van de deksel erbij.
Laat de Thermomix 1 minuten draaien op stand 4.
Voeg de amandelmeel, bakpoeder en zout toe. Meng 1,5 minuut/ links omdraaien (groen)/ stand pollepel 1,5
Snij de 3e banaan in kleine stukjes,.
Als alles goed gemengd is voeg dan de in stukjes gesneden banaan en de walnoten toe.
Laat nog een ½ minuut/ links omdraaien (groen)/ stand pollepel 1,5 draaien.


Doe het mengsel over in een ingevet cake blik ( of gebruik bakpapier) en bak het bananenbrood in een voorverwarmde oven van 175 Gr.C in 50-55 minuten gaar.