Naan

Naan

Algemeen


persons : 8 stuks
time : 20 minuten + 90 minuten wachttijd
book : Tijdschrift Foodies april 2011

Ingredienten

500 gr bloem
1 eetlepel suiker
1 zakje gedroogde gist
1 theelepel zout
150 ml melk
1 teentje knoflook
150 ml yoghurt
2 eetlepels olie
1 theelepel komijnzaadjes
½ theelepel gemalen koriander
1 ei

Bereiding

Meng de bloem, de suiker, de gist en het zout in een grote kom.
Verwarm de melk lauwwarm in een pannetje. Pel en snipper de knoflook. Voeg de melk, de yoghurt, de olie, de knoflook, de specerijen en het ei toe aan het bloemmengsel en kneed het geheel tot een soepel deeg. Kneed het deeg ca 10 minuten goed door en laat afgedekt ca 1 ½ uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 225 Gr.C.
Vet een bakplaat in en zet hem in de oven.
Kneed het deeg nog kort door en verdeel in 8 porties. Rol ieder portie uit tot een druppelvormige plak en leg er net zoveel op de bakplaat als erop passen. Bak de naans ca. 10 minuten in de oven.

Neem de naans uit de oven en bak de overige. Verwarm de naans eventueel voor gebruik in een droge koekenpan of grillpan.

Opmerking;
Wij hebben de naans in de Big green Egg gebakken. Big green Egg opgestookt indirect met pizzasteen naar 250 Gr.C. Naan bakken 4 minuten, 2 minuten per kant. Ze bollen mooi op :-)