Diamanthaas met bonenpuree

Diamanthaas met bonenpuree

Algemeen


persons : 4 pers
time : 50 minuten
book : Tijdschrift Delicious, recept een beetje aangepast

Ingredienten

4 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, geperst
1 eetlepel verse rozemarijn naalden
3 blikken cannellini bonen á 400 gr, afgespoeld en uitgelekt

½ eetlepel olie
1 sjalotje
125 ml runderfond
50 ml rode wijn
zout en peper
3 grote tomaten, in blokjes van 32 cm
2 eetlepel kappertjes afgespoeld, uitgelekt
1 eetlepel basilicum blaadjes

2 diamanthaasjes á150 gr

Bereiding

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op laag vuur. Roerbak de ui, knoflook en rozemarijn 5 minuten tot de ui zacht is.
Voeg de bonen en wat water toe, breng op smaak met zout en peper en laat afgedekt op laag vuur 5 minuten zachtjes koken.
Prak de bonen met een vork fijn of doe dit met behulp van een keukenmachine als je een fijnere puree wenst. Voeg indien nodig enkele eetlepels water toe voor een smeuïg resultaat.

Verhit de olie en fruit het sjalotje zachtjes gaar. Voeg de rode wijn toe en laat even sudderen zodat de alcohol kan verdampen, Voeg de runderfond en de tomaat toe.
Roerbak 3-4 minuten totdat de tomaten zacht zijn. Voeg de kappertjes toe en breg op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Zet weg tot gebruik.

Verhit een grillpan* en grill de diamanthaas in enkele minuten rosé. De tijd is afhankelijk van de dikte van je diamanthaasjes.
Leg de diamanthaas op een bord en dek deze losjes af met aluminiumfolie en laat even rusten.
Snij na het rusten de diamanthaas in plakjes van ongeveer 1 cm dikte.
Giet het vocht wat vrij kwam bij het rusten bij de jus.

Verwarm de bonenpuree ( ik heb dat in de magnetron gedaan) en de tomaten jus.
Schep in het midden van een voorverwarmd bord een flinke schep bonenpuree.
Leg daar enkele plakjes diamanthaas op en schep hier de tomatenjus overheen.
Garneer af met enkele basilicumblaadjes
Serveer direct.

* i.p.v. het vlees op een grillpan te bakken kan je het vlees ook op de BBQ grillen.
Wij hebben het vlees gegrild op de Big Green Egg