Rosette van kip en gerookte zalm

Rosette van kip en gerookte zalm

Algemeen


persons : 4 pers
time : 15 minuten + 20 minuten oventijd
book : Tijdschrift Boodschappen december 2018

Ingredienten

4 kipfilets
8 plakjes gerookte zalm
12 blaadjes basilicum
200 ml kippenbouillon
sap van 1 citroen

Bereiding

Snijd de kipfilets aan de platte kant in en klap open. Leg er een stukje vershoudfolie op en sla de kipfilets een beetje platter met behulp van bv een koekenpan.
Snij de kipfilets in de lengte middendoor.*
Maal wat peper over de kip en leg op iedere plak kip de basilicum blaadjes en gerookte zalm.
Rol de kip op en knoop vast met keukengaren.

Verwarm de oven voor op 200 Gr.C. Zet de kiprolletjes rechtop in de ovenschaal en giet de fond en het citroensap erlangs. Braad de rosettes in de oven in ca. 20 minuten gaar.
Neem ze uit de jus en leg ze op voorverwarmde borden.
Bind de jus eventueel met een klont koude boter.

* Persoonlijk vindt ik het handiger om de kipfilet nog niet door te snijden, wel oprollen en op 2 punten omwikkelen met keukentouw.
Pas als de kip is opgerold, middendoor snijden, zodat je twee mooi rechte snijvlakken krijgt k waarop de kip goed rechtop kan staan. Zo het je ook altijd 2 mooie rosette kanten die uiteraard aan de bovenkant horen.

Serveer de rosettes met bv deze Wortelspaghetti met knoflookolie

Voedingswaarde pp volgens het recept
225 kcal
vet 7 g (verzadigd 2 g)
koolhydraten 1g
eiwit 39 g
vezels 0 g
zout 1,8 g