Varkenshaas in kokoskorst

Varkenshaas in kokoskorst

Algemeen


persons : 4 pers
time : 35 minuten
book : gegeten biij Oscar en Dorine

Ingredienten

2 stukken varkenshaas à 400 g of 4 stukjes van 100 gr
50 g bloem
3 eieren
75 g panko*
45 g geraspte kokos
arachide- of zonnebloemolie

* kan je neit aan panko komen gebruik dan gewone paneermeel

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180°C.
Meng in een diep bord de bloem met wat zout en peper. Roer in een ander diep bord de eieren los. Meng in een derde diep bord de panko met de kokos.
Droog de varkenshaasjes indien nodig droog met keukenpapier.
Wentel ze daarna eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het kokosmengsel. Wentel het nogmaals door het ei en dan nogmaals door het kokosmengsel. Je hebt nu een lekkere dikke korst.
Verhit in een koekenpan een laag olie van 2 cm op matig tot hoog vuur. Bak de varkenshaasjes rondom 4 min. tot ze goudbruin kleuren.
Leg de varkenshaasje daarna op een bakplaat en bak ze 20 min. in de al voorverwarmde oven tot ze net gaar en mals zijn.
Haal ze uit de oven en laat ze losjes afgedekt ( niet dicht maken anders wordt de krokante korst zacht) onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.

Snij de varkenshaasje is grove stukken. Leg 1 stuk recht op het bord zodat je de mooie korst kunt zien en leg het andere stuk op z’n kant zodat je het mooie vlees kunt zien.

Serveertip: lekker met een frisse Ananas salade met rettich