: 4 pers
: 10 minuten en 1 uur rijzen
: Website Big Green Egg
500 gr bloem (type 00), plus extra om te bestuiven
7 g gedroogde gist
290 ml water
2 el olijfolie
10 gr zout
Meng voor het deeg de bloem en de gist in een kom.
Schenk het water en de olijfolie erbij en begin met kneden.
Voeg als de ingrediƫnten goed vermengd zijn het zout toe en kneed tot een soepel en elastisch deeg.
Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en bol deze op door de zijkanten naar onderen te vouwen.
Leg de deegbollen op een snijplank, dek ze af met plasticfolie of een schone theedoek en laat het deeg minstens 1 uur rijzen.
Super lekker krokant deeg !
Al jaren maak ik pizza calzone deeg volgens dit Pizza calzone brooddeeg recept. Toen ik een video filmpje zag van Big Green Egg waar ze dit deeg gebruikte voor het maken van een Calzone met garnalen dacht ik dit ga ik proberen.
Resultaat, mooi krokant deeg met luchtbellen zoals het hoort. Helaas niet zo mooi bruin van boven ondanks dat het deeg mooi krokant was en al bruin van onder. De smaak was top!