Tagliatelle met spinazie en gerookte zalm

Tagliatelle met spinazie en gerookte zalm

Algemeen


persons : 4 personen
time : 35 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

300 gr verse zalmfilet
100 gr gerookte zalm
350 gr Tagliatelle
350 ml slagroom
200 gr verse baby spinazie
1 ui
peper en zout
250 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
50 gr geroosterde pijnboompitten

Bereiding

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Doe ze over op een bord en laat de pijnboompitjes afkoelen.
Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.

Verhit wat olie in een pan en bak de ui glazig, voeg halverwege de baktijd de knoflook toe.

Kook de pasta volgens verpakking beetgaar.
Voeg de verse zalm toe en druk met behulp van een (houten) lepel de zalm in stukken. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.

Voeg de room en tomaatjes toe en breng op smaak met zout en peper. Schep regelmatig om.
Kook ondertussen de pasta gaar volgend de gebruiksaanwijzing.
Giet de pasta af en meng deze door de zalm met spinazie.
Voeg de gerookte zalm toe, zet het vuur uit en roer nog een keer goed door
Schep de pasta in voorverwarmde pastaborden en garneer af met de pijnboompitjes