Rode wijnsaus bij beef wellington

Rode wijnsaus bij beef wellington

Algemeen


persons : nvt
time : 30 minuten
book : website Sligro

Ingredienten

4 sjalotten
2 teentjes knoflook
4 laurierblaadjes
4 takjes tijm
1 fles krachtige rode wijn
1 l krachtige kippenfond
100 g ijskoude roomboter (in blokjes)
versgemalen peper
zout

Bereiding

Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd niet te grof.
Schep in een ruime sauspan en voeg de laurier, de tijm en de rode wijn toe.
Breng het geheel aan de kook en laat reduceren tot er nog maar ongeveer 1,5 deciliter aan vocht over is.
Blus af met de kippenfond en laat opnieuw krachtig reduceren. Het mag tot meer dan de helft reduceren.
Controleer of het geheel sterk genoeg is ingekookt en dus krachtig genoeg is.
Giet door een fijne zeef en schenk terug in de pan.
Monteer luchtig met ijskoude klontjes roomboter met behulp van een staafmixer en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

Opmerking: wij vonden de laurier te overheersend, de volgende keer ga ik 2 laurierblaadjes toevoegen.
Verder een heerijke saus zonder vlees botten aan te braden en te gebruiken.

Saus geserveerd bij Beef Wellington