Snelle loempia

Snelle loempia

Algemeen


persons : 2 stuks
time : 20 minuten
book : Eigen recept

Ingredienten

¼ rode punt paprika
100 tauge
50 gr hamblokjes
½ eetlepel ketjap
½ eetlepel sweet chilsaus
2 vellen brickdeeg*
olie om be bestrijken

* kan je niet an brickdeeg komen, je kunt he took maken met fillodeeg.

Bereiding

Snij de rode puntpaprika is kleine stukjes.

Verhit wat olie in een pan en bak de paprika beetgaar. Voeg halverwege de ham toe en bak deze even mee.
Voeg daarna de taugé toe en schep goed om met de paprika en draai het vuur uit. De taugé moet nog rauw blijven.

Hal 2 vellen brickdeeg uit de verpakking. Verdeel de paprika-taugé, mengsel hierover en vouw het deeg dicht in de vorm van een loempia.

Bestrijk de buitenkant van de deegrol met wat olie.
Verhit de airfryer op 180 Gr.C
Bak de loempia’s krokant in zo’n 10 minuten.