Pistache ijs

Pistache ijs

Algemeen


persons : nvt
time : 30 minuten + 1 nacht rijpen
book : Website: Rutger bakt

Ingredienten

Voor het pistache ijs
300 ml melk
200 ml slagroom
3 eidooiers
100 gr suiker
1x recept pistache pasta

Bereiding

Giet de melk en de slagroom in een pan en breng dit aan de kook.
Doe de eidooiers met de suiker in een kom en klop dit kort door.
Schenk de kokende slagroom al roerende op de eidooiermassa en klop alles goed door.
Giet het mengsel terug in de pan.
Verwarm het op laag vuur en blijf roeren tot het mengsel dikker begint te worden.

Om te controleren of het goed is, doop je een spatel in de custard en trek je er met je vinger een streep doorheen; als de custard niet meer doorloopt, is deze goed.
De temperatuur moet ongeveer 80 ᵒC zijn, laat het mengsel vooral niet koken. Haal de custard van het vuur en schenk deze (eventueel door een zeef) in een kom. Laat het mengsel afkoelen.

Mix de pistachpasta erdoor, dit gaat het beste met een staafmixer of in een blender. Laat de ijsmix bij voorkeur een nacht rijpen in de koelkast. Giet de ijsmix de volgende dag in een ijsmachine en draai dit tot ijs.

Opmerking: Het lekkerste pistache ijs wat ik ooit gegeten heb!