: 4 pers
: 15 minuten
: Eigen recept, variatie op de rucola dressing
50 gr verse spinazie
2 eieren
1 theelepel mosterd
½ eetlepel witte wijnazijn
100 ml olijfolie extra vergine
2 ansjovis filetjes
zout en versgemalen zwarte peper
Kook de eieren in ca 10 minuten, laat ze schrikken onder koud water en laat de afkoelen.
Was de spinazie, laat uitlekken en snijd deze fijn.
Pel de eieren en halveer ze.
Haal de eidooiers eruit en prak deze met een vork fijn.
Snij het eiwit in kleine blokjes
Meng de mosterd en de witte wijnazijn door de eidooier.
Voeg geleidelijk de olie toe en pureer het geheel met een staafmixer.
Voeg de fijngesneden spinazie en ansjovis toe en pureer nogmaals met de staafmixer.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Doe de saus over een schaaltje en roer de eiwitblokjes er voorzichtig doorheen.
Serveertip: lekker met gekookte asperges.