Spinazie salade met sjalot aardbei en blauwe kaas

Spinazie salade met sjalot aardbei en blauwe kaas

Algemeen


persons : 4 pers
time : 30 minuten
book : Tijdschrift Boodschappen april 2019, recept zelf iets veranderd

Ingredienten

400 gr sjalotjes, gepeld
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel tijm
300 gr spinazie
3 eetlepels melk
60 gr hüttenkäse*
150 gr blauwe kaas
250 gr aardbeien

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200Gr.C.
Halveer de sjalotjes en schep ze met de olijfolie en tijm.
Verdeel ze op een bakplaat en rooster de sjalotjes in de oven in 17-20 minuten goudbruin.

Meng de hüttenkäse met de melk en voeg de helft van de blauwe kaas toe. Roer net zo lang tot je een mooie dressing hebt verkregen.

Doe de spinazie in een grote mengkom en schenk ¾ van de dressing over de spinazie. Meng de dressing er goed doorheen.
Verdeel de spinazie over 4 borden.
Haal de sjalotjes uit de oven en verdeel deze over de spinazie.
Maak de aardbeien schoon en snij deze doormidden, verdeel deze ook over de spinazie.
Verkruimel de kaas die over is over de salade en dresseer de salade of met de overgebleven dressing.

Opmerking*
-In het originele recept wordt de salade ook nog eens gegarneerd met 150 gr rookvlees, het is dan een lunchgerecht.
- In het originele recept werd geen hüttenkäse gebruikt maar crème fraiche, dat had ik niet in huis. De volgende keer doe ik het weer met hüttenkäse, was erg lekker.
-Wij hebben het gegeten als hoofdgerecht met een gegrild stukje rood vlees en een paar aardappeltjes uit de oven. De aardappeltjes uit de oven kunnen tegelijk met de sjalotjes gebakken worden zo staat het gerecht toch nog binnen 30 minuten op tafel.