
: nvt
: 20 minuten
: Kookboek:BBQ Boys- Tjops low slow BBQ
Auteur Birger Allary en Karel Knockaert
500 gr spekblokjes
10 flinke lepels bruine suiker
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 theelepel chilipoeder
5-8 lepels balsamico azijn
Bak de spekjes aan in een Dutch oven zonder deksel, boven directe hitte. Je hoeft geen olie toe te voegen want de spek geeft voldoende vet af.
Het vet mag een beetje uitbakken maar de spekjes hoeven niet krokant te zijn.( heb ik wel gedaan omdat we dat lekker vinden)
Als er een beetje vet in de pan zit voeg dan de knoflook de fijngesnipperde ui toe en bak deze 2-3 minuutjes mee.
Voeg de bruine suiker toe en roer deze door de spek-ui.
Voeg de balsamico azijn toe als de suiker is gesmolten. Breng de jam op smaak met wat chilipoeder en laat het geheel eventjes inkoken.
Serveertip: Probeer op je favoriete hamburger, je zult versteld staan.
Ook lekker als garnituur bij een pulled chicken burger
Tip: De saus blijft lang goed in de koelkast. De saus stijft wel op, als je hem weer verwarmd wordt hij weer vloeibaar.