Pecan noten cake

Pecan noten cake

Algemeen


persons : 12-14 stuke
time : 70 minuten
book : recept gekregen van Amanda, zij heeft het van: mooreorlescooking.com

Ingredienten

320 gr zelfrijzend bakmeel
120 gr boter
3 gr zout
300 gr suiker
3 eieren
250 ml creme friache
2 gr vanille extract of als je er aan kan komen amandelextract

150 gr bruine suiker
125 gr pecan noten, fijngehakt
40 gr bloem
40 gr boter. gesmolten

Bereiding

Meng de zout door het zelfrijzende bakmeel.

Doe de boter en de suiker in een mengkom van een keukenmachine en mix net zolang dat het goed gemeng is. Voeg een voor een de eieren toe en laat de machine draaien tot een mooi romig geheel is verkregen.
Voeg het zelfrijzende bakmeel en de extract toe en laat het geheel goed mengen.

Meng de bruine suiker, bloem en de penacn noten goed.
Voeg de gesmolten boter toe en kneed die er doorheen met de hand.

vet een tulband vorm in met boter, bestuif deze met bloem em klop he tovertollige bloem eruit.
Leg ⅓ van het bruins suiker notenmengsel in de tulband vorm. Schep hier de helft van het cakebeslag op. Leg hier weer de helft van het overige suiker pecan mengsle op. Schep hier weer de rest van het cakebeslag op.
Bestrooi het cakebeslag met de resterende suiker-pecan.

Bak de cake in een voorverwarmde oven van 160 grC in zo'n 50 minuten gaar.
Controleer met een sateprikker, deze meot er schoon uitkomen. Zoniet dan de cake wat langer bakken.

Haal de cake uit de oven als hij klaar is, laat hem 10 minuten afkoelen in de tulband vorm.
Kijk of de randen los zijn van de vorm, help anders even voorzichtig door en met de sate prikker lang te gaan.
Keer de tulbandvorm om op een rooster en laat de cake verder afkoelen