Spiegelei met tomaat en avocado

Spiegelei met tomaat en avocado

Algemeen


persons : 4 personen
time : 10 minuten
book : Bron Tijdschrift: Boodschappen

Ingredienten

1 eetlepel olie
2 tros tomaten in plakken
1 theelepel Italiaanse kruiden
4-6 eieren
1 avocado

Bereiding

verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en leg de plakken tomaat erin.
Maal wat zout en peper over de tomaat en bestrooi met de kruiden.
Breek de eieren een voor een in een kopje en laat ze met de hele dooiers tussen de tomaten glijden.
Zet de warmte bron iets lager en laat de eieren met de deksel schuin op de pan in ca 5 minuten garen.

Halveer ondertussen de avocado en wip de pit eruit.
Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakjes.
Leg de avocado de laatste minuut op de spiegeleieren.
Bestrooi met zout en serveer direct.
Lekker met geroosterd brood.

Opmerking, mijn avocado had wat bruine plekken, ik kon er geen mooie plakjes van snijden, de blokjes waren ook lekker, de avocado was nl wel rijp.
Ik heb de avocado niet mee verwarmd.

Voedingswaarde zonder brood p.p.
245kcal
vet 20 gr waarvan 4 gr verzadigd
koolhydraten 2 gr
eiwit 13 gr
vezels 2 gr
zout 0,4 gr