Milde kip curry madras

Milde kip curry madras

Algemeen


persons : 3-4 personen
time : 30 minuten
book : Verspakket Lidl

Ingredienten

ΒΌ bloemkool
2 tomaten
1 ui
1 limoen
1 rode paprika
1 rode peper
200 ml kokosmelk
100 gr madras curry pasta
300 gr kippenfilet in blokjes gesneden
2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Maak alle groenten schoon. Pel en snipper de ui.
Snijd de, paprika en tomaten en in stukken en de bloemkool in kleine roosjes.

Halveer de peper en verwijder de zaadjes. Hak de peper fijn.

Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de kip rondom bruin. Voeg d eui toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de groenten en de rode peper toe en roerbak het geheel op een middelhoog vuur 4 minuten.
Voeg de curry madras pasta toe en bak deze 2 minuten mee
.
Voeg de kokosmelk toe en laat de curry met de deksel op de pan 10 minuten sudderen.
Voeg naar eigen smaak wat limoensap toe of serveer de curry met een partje limoen zodat iedereen het naar eigen smaak kan toevoegen.

Serveertip: Kook 300 gr pandan rijst of serveer de curry met stukjes tortilla.

Per 100 gr ( zonder rijst of tortilla)
energie 62kcal
vetten 3,4 gr
verzadigde vetten 2,9 gr
koolhydraten 45,4 gr
waarvan suikers 3,3 gr
vezels 1,8 gr
eiwitten 1,7 gr
zout 0,42 gr