Zoet zure groenten

Zoet zure groenten

Algemeen


persons : nvt
time : 30 minuten +2 weken wachten
book : Eigen recept

Ingredienten

10 mini maiskolfjes
3 bio winter wortelen
1 gele paprika
1 groene paprika
1 rode paprika
½ bloemkool
1 liter inmaakazijn
1 liter water
250 gr suiker
3 eetlepels mosterdzaad
2 eetlepel korianderzaad
5 laurierblaadjes
snufje kerriepoeder ( beetje voor de kleur)

Bereiding

Verwarm de suiker, water en azijn tot de suiker is opgelost. Voeg de kruiden toe.

Maak ondertussen de groenten school.
Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in niet te dunne reepjes.
Schil de winter wortelen en snij deze in stukje of reepjes.
Maak de bloemkool schoon en snijd kleine roosjes van de stronken.
Snijd de mini maiskolfjes in de lengte doormidden.

Bednek welk groenten het langst nodig heeft om beetgaar te worden, de tijd is afhankelijk van hoe dik je alles gesneden hebt.
Ik heb er voor gekozen om de wortelen als eerste toe te voegen aan het azijn water.
Ik heb de wortel 3 minuten gekookt, toen de bloembool er 1 minuut bij gedaan en daardan de paprika en mini mais.
Toen eht vocht weer kookt heb ik het 4 minuten zachtjes laten doorkoken.

Ondertussen had ik de afsluitbare potten uitgekookt en op een schone theedoek gezet.

Vul als de kooktijd voorbij is de potten met de groenten. Schep daarna netzoveel kookvocht aan de groenten toe zodat alles onderstaand. Draai de schoefdekksel op de pot en zet de pot 15 minuten op z'n kop op de theedoek.

Draai na 15 minuten de pot en laat de groenten zo volledig afkoelen.
Laat de groenten minimaal 2 weken staan voordat je ze openmaakt.