Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Algemeen


persons : 4 pers
time : 30 minuten
book : Eigen creatie op een bestaand recept

Ingredienten

2 kipfilets (of 2 kippenbouten)
1 liter kippenbouillon
1 ui
2 teentjes knoflook
1 groot blikje tomatenpuree a 140 gr
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels bloem
2 volle theelepels gemberpoeder
100 ml water
1 blikje gepelde tomaten a 400 ml
1 eetlepel frambozenazijn
2 eetlepels gembersiroop
1 ei
zout en peper
1 elstar appel

Bereiding

Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
Doe de kippenbouillon in een pan, voeg de ui, de knoflook en de kipfilets toe en breng aan de kook, laat de soep 15 minuten zachtjes met de deksel op de pan pruttelen.
Haal de kipfielt uit de pan en laat ze een beetje afkoelen.

Zet een pan op het vuur, verwarm de olijfolie en voeg de tomatenpuree toe, bak deze ongeveer 1 minuut maar blijf roeren want het bakt snel aan. Voeg de bloem en de gemberpoeder toe en voeg 100 ml water toe. Roer tot er geen klontjes meer inzitten.
Voeg de tomaten uit blik en de azijn toe. Zet een zeef op de pan en giet de kippenbouillon door een zeef bij de tomaten.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.
Houd je van een best wel zoete Chineese tomatensoep, voeg dan alle stukjes appel toe. Wil je de soep minder zoet voeg dan de helft van de appel toe.
Laat de soep ongeveer 8 minuten zachtjes pruttelen.

Zet de staafmixer in de soep en pureer de soep en appelstukjes fijn.
Proef de soep en breng op smaak met gembersiroop en zout en peper.
Heb je een halve appel gebruikt en vind je de soep toch niet zoet genoeg, dan kan je de rest van de appel alsnog toevoegen, even laten meekoken en weer fijn pureren.
Zo maak je een soep die precies bij jou smaak past.

Snijd de afgekoelde kip in stukjes of trek het vlees los, voeg deze toe aan de soep.

Maak de soep af met ingrediënten die je lekker vind zoals: dunne reepjes omelet, knapperige taugé, lente ui in ringen en of vermicelli