Gegrilde steak met zongedroogde tomatensaus

Gegrilde steak met zongedroogde tomatensaus

Algemeen


persons : 2 pers
time : 45 minuten
book : Diner together with Maarten Amanda, made from a Plated card

Ingredienten

1 maiskolf
225 gr courgette
¼ pint kers tomaatjes
1 citroen, doorgesneden
1 ounce zongedroogde tomaten
1/8 ounce basilicum
1 ounce geraspte parmazaanse kaas
8 ounce red skinned potatoes
2 steaks
1 glove garlic
1 ounce shaved parmesam cheese
Olive oil
Kosher salt
Black peper

Bereiding

Verhit de grill tot medium hitte.
Was alle producten en maakt de maiskolf schoon.
Snij de courgette in de lengte in vieren.
Halveer de minitomaatjes.
Halveer de citroen.
Hak de zongedroogde tomaten fijn. Hak de basilium blaadjes fijn.
Doe de fijngesneden basilium blaadjes met de geraspte Paremzaanse kaas in een serveerkom en zet weg tot gebruik.
Droog de steaks met keukenpapier.

2. Snij de aardappelen in 1 inch stukjes.
Doe in een medium pan , giet er zoveel water bij dat ze onder staan, voeg zout toe en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 12 minuten gaar.
Giet de aatdappelen af en laat ze even uitdampen.
Voeg ze toe aan de schaal met basilicum an Parmazaanse kaas. Hussel de aardappelen voorzichtig om.
Ondertussen, besprenkel de mais en de courgette met een ½ eetlepel olijfolie, ¼ theelepel zout en peper.

3. Grill de courgette en mais in ongeveer 10 minuten gaar.
Leg de groeten op een snijplank en laat een beetje afkoelen.
Snij de courgette in stukjes van 2 inch.
Haal de mais los van de kolf.
Dek af met folie en houd warm.

4. Ondertussen dat je de groenten bereid, droog het vlees met keukenpapier. Smeer in met olijfolie, zout en peper.
Grill de steaks 3-4 minuten per zijde tot mooi rose van binnen.
Leg ze op een snijplank en laat voor 5 minuten rusten.
Zoek daarna de draadrichting van het vlees en snij het vlees dwars op de draad in plakjes.

5. Ondertussen dat het vlees rust: hak het knoflook fijn op een snijplank, bestooi met 1/8 theelepel zout. Wrijf de knoflook met de platte kant van een groot mes tot een pasta.
Doe het knoflook pasta in een foodprocesser, voeg de zongedroogde tomaten, sap van een halve citroen, ¼ cup olijfolie, ¼ theelepel zout en peper toe.
Blender tot een smeuiig geheel.

6.
Voeg de doorgesneden tomaten en wat citroensap toe aan de schaal met mais en courgette.

7.
Leg de groenten op een bord, de aardappelen en het vlees. Schep wat van de zozngedroogde tomaten vinigrette over het vlees. Serveer en geniet!