
: 6 pers
: 20 minuten + koelen
: Eigen recept
1 pak lange vingers
1 dl limoncello (Italiaanse citroenlikeur)
1 dl sinaasappelsap
40 gr suiker
250 gr mascarpone
1 vanilletoetje met slagroom
1 citroen om te raspen
1 pot lemoncurd ( bv chivers)
1 eetlepel crème fraîche
0,5 pot lemoncurd
3 eetlepels creme fraiche
Leg de lange vingers op een groot bord. Meng in een kannetje de limoncello met de sinaasappelsap.
Bedruip de lange vingers met dit mengsel.
Klop het vanille toetje met de suiker door elkaar. Laat heel even staan zodat de suiker goed is opgenomen door de vanillevla.
Klop de mascarpone erdoor, net zo lang tot je een mooi egaal mengsel heb verkregen
Roer de lemoncurd los met de crème fraîche. Deel deze portie in twee gelijke delen
Leg een laagje lange vingers in een glazen cakevorm of op een rechthoekige schaal.
Schep hierop ½ van de lemoncurd en strijk glad.
Schep hierop de ½ van het mascarpone mengsel.
Rasp hierover een beetje citroenrasp
Leg hierop weer een laagje lange vingers en herhaal bovenstaande.
Meng de halve pot lemoncurd los met de creme fraiche en doe deze in een spuitzak en zet koel weg tot gebruik.
Laat de lemon tiramisu minimaal 2 uur, liefst nog langer, opstijven in de koelkast.
Zelf vinden we hem na 1 dag pas echt lekker!
Snij de tiramisu in stukken, bestrooi eventeel met wat citroenrasp en garneer af met de lemoncurd uit de spuitzak.