Romige venkelsoep

Romige venkelsoep

Algemeen


persons : 4 pers
time : 20 minuten
book : Kookboek: Soep bij Janneke thuis

Ingredienten

600 gr venkel
2 sjalottten
25 gr roomboter
150 ml droge witte wijn
200 ml slagroom
750 ml groentebouillon

Bereiding

Snij de venkel in vieren en verwijder de harde kern.
Bewaar het groen wat aan de bovenkant zit voor de garnering.
Snij van een dikke venkelrok een paar mooi miniblokjes om later de soep mee te garneren.
Snij de rest van de venkel mooi in stukjes.

Fruit de sjalot 1 minuutje in de boter, de sjalot moet mooi blank blijven. Voeg de kleingesneden venkel toe en smoor deze 2 minuutjes mee.

Schenk de wijn erbij en verwarm deze 2 minuutjes mee. Voeg de room en de bouillon toe en kook tot de venkel mooi gaar is. Tijd is afhankelijk van de dikte van je venkelblokjes. Ik heb ze 10 minuutjes laten sudderen.

Pureer de soep met behulp van een blender, dan wordt hij mooi van struktuur. ( laat de soep wel eerst even een beetje afkoelen anders lukt dat niet in een blender)
Heb je geen blender gebruik dan eens staafmixer.
Breng de soep op smaak met zout en witte peper.

Schep de soep in voorverwarmde borden en garneer de soep.

Serveertip:
-Serveer bij de soep lekkere volkoren (spelt)broodjes en wat verse roomkaas en tomaat.
- Garneer de soep met wat rauwe mini venkelblokjes en fijngesneden venkelgroen.
- Ik heb de soep geserveerd met een zelf gebakken bladerdeeg-ham stengel.
- Je kunt er ook voor kiezen om de soep niet te pureren.