Met pistache gevulde chocoladepeer en ijs

Met pistache gevulde chocoladepeer en ijs

Algemeen


persons : 10 personen
time : 30 minuten + ca 3 uur
book : Diner bij Joop en Ans

Ingredienten

10 kleine witte peertjes, geschild
1 liter zoete witte wijn
150 gr kristalsuiker
1 steranijs
1 kaneelstokje
5 peperkorrels, gekneusd
1 theelepel korianderzaad, gekneusd
1 takje rozemarijn
2 blaadjes witte gelatine
150 gr mascarpone
50 gr pistache nootjes
1 eetlepel honing
250 gr pure chocolade
frambozen kletskoppen

Bereiding

Schil de peertjes maar houd de stelen eraan. Verwijder de klokhuizen.

Verwarm de wijn, suiker, specerijen en rozemarijn tot de suiker is opgelost.
Voeg de peren toe en zet de pan afgesloten 2 uur in een oven van 100 Gr.C.
Haal de peren uit het vocht en laat ze afkoelen.
Dep ze goed droog.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Zeef het pocheer vocht van de peren en voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes toe. ( het vocht moet nog wel warm zijn).
Laat helemaal afkoelen en draai er ijs van.

Meng de mascarpone met de noten en honing. Vul de holtes van de peren met de creme. Zet de peren minimaal 1 uur in de koeling op op te stijven.

Smelt de pure chocolade au bain-marie.

Dep de peren nogmaals goed droog en schenk de chocolade eroverheen.

Serveer de peren met een bolletje ijs en leg daarop een frambozen kletskop.