Paprika in zoetzuur

Paprika in zoetzuur

Algemeen


persons : nvt
time : 10 minuten
book : Receptuur Sofie Dumont

Ingredienten

1 liter gewone azijn
500 ml water
3 eetlepels rietsuiker
½ eetlepel zout

3 kleuren paprika
mosterdzaad
gedroogde chilivlokken

Bereiding

Breng een grote pan water aan de kook en kook de schone jampotten en deksels minimaal 10 minuten. Haal ze uit de pan en laat ze op een schone theedoek uitdampen.
Droog de deksels goed af met een schone theedoek.

Breng ondertussen ook de azijn, water, rietsuiker en zout aan de kook en kook deze 8 minuten.

Was de paprika’s, snijd deze in de lengte in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika’s daarna in partjes

Stop de partjes paprika’s in jampotten. Voeg mosterdzaadjes en chilivlokken toe. De hoeveelheid is afhankelijk van de grote van je jampot. Voor deze pot heb 2 theelepels mosterdzaadjes en een 1 volle theelepel chilivlokken gebruikt.

Schenk de kokende azijnwater in de pot. Schud de pot ( voorzichtig) een paar keer zodat de lucht die nog onder de paprika’s zit kan ontsnappen.
Draai de deksel erop en zet 15 minuten op de kop weg.
Draai terug en laat volledig afkoelen.
Zet de potten koel en donker weg.
Na 24 uur is het al eetbaar, maar als je ze langer laat staan wordt het alleen maar lekkerder.
Na opening in de koelkast bewaren.

Serveertip: Lekker bij nassi en bami gerechten, gebakken ei of een sateetje of gegrilde worst van de bbq.