Spaghetti met een Aziatische twist

Spaghetti met een Aziatische twist

Algemeen


persons : 4
time : 25 mintenen
book : Reclame recept van Kikkoman sojasaus

Ingredienten

300 gr spaghetti
1 ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels neutrale olie
300 gr rundergehakt
400 gr Aziatische wokgroenten met sojabonen (AH biologisch)**
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels gembersiroop
2 blikken tomatenblokjes a 400 gr
1 bakje basilicum
2 eetlepels sesamzaad

** ander merk wok groenten of zelf groenten toevoegen kan natuurlijk ook. De Aziatische wok groenten zoals in het recept bevat: beetje sojabonen, komkommer, paksoi, witte kool en gele wortel

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui aan. Voeg gehakt en de knoflook toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur rul.
Voeg de wokgroeten toe en bak 3 minuten al omscheppend mee.

Voeg de sojasaus, de gembersiroop en de tomatenblokjes toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.

Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.

Scheur de blaadjes basilicum.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes goudbruin.

Giet de pasta af en verdeel over 4 diepe borden. Schep de saus erover en bestrooi met basilicum en sesamzaad.

Serveer er in een schenkkommetje wat extra sojasaus bij.

Opmerking:
-Ik heb nog wat zout en peper toegevoegd terwijl ik de groenten aan het wokken was. De sojasaus op tafel hebben wij niet meer toegevoegd aan het gerecht.
- Snel op tafel en verrassend lekker, Oosters meets Italiaans.