Erwtensoep nieuwe stijl

Erwtensoep nieuwe stijl

Algemeen


persons : 5-6
time : 2,5 uur
book : Eigen recept

Ingredienten

500 gr spliterwten
3 schouder karbonades
1 grote prei
1 grote winterwortel
¼ knolselderij
½ bosje bladpeterselie
1 laurierblaadje
2 liter water
3 groenten bouillonblokjes

Bereiding

Was de spliterwten.
Breng 2 liter water, de groenten bouillonblokjes, de schouderkarbonade en de spliterwten aan de kook.
Laat het geheel 45 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig om en schep het schuim eraf.

Snij ondertussen de wortel en knolselderij in mini blokjes. Snij de prei in de lengte middendoor en was het zand er goed tussen uit. Snij daarna in halve dunne ringetjes.
Hak de peterselie fijn.

Haal na 45 minuten de schouderkarbonade uit de soep en laat afkoelen.
Voeg de prei, wortel, peterselie en knolselderij toe aan de soep en kook het geheel weer op een zacht vuurtje ruim 45 minuten.

Pluk de afgekoelde schouderkarbonade fijn.
Verwijder het laurierblaadje uit de soep.
Voeg het vlees toe aan de soep en laat de soep afkoelen.
Erwtensoep is de volgende dag nog lekkerder.

Erwtensoep nieuwe stijl, voor mij is dit een nieuwe stijl. Zo lang ik mij kan heugen de erwtensoep op deze manier.
Erwtensoep nieuwe stijl is dus zonder aardappel en rookworst en met wortel en knolselderij die in blokjes blijven.

Tip:
Je kunt de soep ook maken zonder karbonade.
- Voeg dan aan het einde van de bereidingstijd plakjes rookworst toe of laat de soep vegetarisch.
- of garneer de soep af met stukjes gerookte paling of forel