Rode linzensoep

Rode linzensoep

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Diner bij Will en Els

Ingredienten

300 gram gedroogde rode linzen
1 liter groentebouillon
1 blik gepelde tomaten
1 blik kokosmelk
1 rode peper
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theelepels korianderpoeder
2 theelepels kerriepoeder
2 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkuma
peper en zout naar smaak
snuf kaneel

Bereiding

Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit de ui kort in de pan aan, voeg daarna de knoflook pas toe ( knoflook verband snel en smaakt dan bitter, vandaar dat je het beter iets later kunt toevoegen)
Voeg de kruiden toe en laat heel eventjes meebakken tot ze gaan geuren.
Voeg de gepelde tomaten en de groenten bouillon toe en roer goed door. Voeg de linzen toe.

Snijd de rode peper in de lengte door midden en verwijder de zaadlijsten en zaadjes, voeg toe aan de soep.
Schud het blikje kokosmelk even goed afvorens te openen, voeg de helft van het blikje toe en laat meekoken.
Laat de soep nu ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn.

Pureer de soep met een staafmixer. Pureer voor een pittige soep de helft of de hele peper mee of verwijder de peper voor het pureren als dat niet je voorkeur heeft.
Voeg de rest van de kokosmelk toe en breng de soep op smaak met een snuf kaneel, versgemalen peper en zout.

Serveertip:
Lekker met foccasia brood
of
Met een sneetje stokbrood besmeerd met roomkaas en paprika jam
of
Doe een dotje Griekse Yoghurt in de soep met een vleugje kaneel erover.

Opmerking: Een hele lekkere smaakvolle en goed betaalbare soep.