Wortel spaghetti in zoetzuur

Wortel spaghetti in zoetzuur

Algemeen


persons : nvt
time : 5 minuten + wachten
book : Eigen recept

Ingredienten

1-2 bospenen
50 ml sushi azijn
50 ml water
1 eetlepel suiker
zout
versgemalen zwarte peper

Bereiding

Verwarm de sushiazijn met het water, suiker, zout en vers gemalen zwarte peper net zolag tot de suiker is opgelost.

Maak de wortelen schoon en snijd deze in spaghetti slierten.
Doe de wortel spaghetti in een mengkom en overgiet deze met de warme dressing.
Zet minimaal 1 uurtje zo staan.

Schep de wortels spaghetti in een zeef en laat even uitlekken voor het uitserveren.

Lekker fris bijgerecht bij bv wortelpuree.

Foto:
-Ik heb mooi donkere rood/paarse wortels hiervoor gebruikt.
- Ik maak de wortelspaghetti met een 'slierten dunschiller'