Hertenbiefstuk met chocolade saus

Hertenbiefstuk met chocolade saus

Algemeen


persons : 4 personen
time : 50 minuten
book : Straatdiner bij Oscar en Dorine

Ingredienten

75 gr roomboter
2 sjalotjes, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
75 ml balsamico azijn
250 ml rode port
300 ml kalfsbouillon
30 gr pure chocolade, in blokjes
4 herenbiefstukjes a 150 gr
zout en vers gemalen peper

Bereiding

Smelt 25 gr roomboter in een steelpan met dikke bodem en fruit de sjalotjes en de knoflook 3 minuten.
Voeg de balsamico azijn, de port en de kalfsbouillon toe en breng aan de kook. Laat het een beetje inkoken.
Voeg tenslotte de pure chocolade toe en roer goed tot de chocolade helemaal is gesmolten.
Haal de saus door een zeef en zet opzij.

Bestrooi de hertenbiefstukjes met zout en de peper. Verhit de overige boter in een koekenpan, voeg de biefstukjes toe en bak deze ongeveer 8 minuten. De biefstukjes zijn dan nog een beetje rose van binnen. Laat het vlees 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

Snijd de biefstukjes in mooie plakjes, verdeel over de borden en schep de chocolade saus eroverheen.
Lekker om te serveren met rode kool met stukjes appel en gekruide krieltjes