Varkenswangen naar Luiks recept

Varkenswangen naar Luiks recept

Algemeen


persons : 4 personen
time : 15 minuten + 180 minuten sudderen
book : Geholpen met koken bij Beuningen open 2016

Ingredienten

800 gr varkenswangetjes
50 gr boter
4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 klein blikje tomatenpuree
350 ml groentebouillon van één blokje
1 ui, fijngesnipperd
2 laurierbladen
200 ml rode wijn
60 gr Luikse stroop of appelstroop
2 plakjes ontbijtkoek, fijngekruimeld

Bereiding

Maak de varkenswangen schoon ( peesjes en los zittend vet aan de buitenzijde) indien dat nodig is.
Bak de varkenswangetjes rondom goudbruin in de boter.

Bak de tomatenpuree kort mee. Bak daarna de knoflook toe en bak ze mee. pas op dat hij niet bruin wordt ( geeft bittere smaak an je gerecht)
Voeg de gesnipperde ui, groentebouillon, 2 laurierbladeren, rode wijn, Luikse stroop of appelstroop en ontbijtkoek toe.

Stoof op een heel laag vuurtje mals en gaar, minimaal 1,5 uur. Kijk of ze botermals zijn, ze moeten uit elkaar vallen als ze er zachtjes op drukt.
Zo niet dan gewoon langer laten smoren, eventueel nog een beetje water of bouillon toevoegen. Die van mij hebben wel 3 uurtjes gesudderd.

Schep het vlees voorzichtig met een schuimspaan op een bord en kook de saus tot de helft in.
Voeg het vlees weer toe aan de jus.

Foto: Varkenswangen met aardappel rucola stampotje en zelf gemaakte grove appelcompote.