Paella

Paella

Algemeen


persons : 4 personen
time : 30 minuten
book : Beetje van mijzelf, beetje van Gordon Ramsy

Ingredienten

400 gr paellarijst
125 gr chorizo, ontveld
3 eetlepels olijfolie
1 rode punt paprika, ontdaan van zaadlijsten en zaadjes, gehakt
6 teentjes knoflook, fijngehakt
125 ml droge witte wijn
1 liter kippenbouillon
een plukje saffraandraadjes ( of 1 theelepel kurkuma)
½ theelepel paprikapoeder
100 gr diepvries doperwten,
12 cherry tomaatjes, in vieren gesneden
een handvol bladpeterselie, alleen de blaadjes, gehakt

Bereiding

Was de rijst goed, laat hem uitlekken
Snijd de chorizo in blokjes

Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan en braad doe de plakken chorizo in de pan, bak ze 2 minuten en voeg de gehakte paprika en knoflook toe. Bak alles nog 3-4 minuten onder regelmatig omscheppen, tot de paprika zacht begint te worden.

Doe de rijst erbij en bak die al omscheppend enkele minuten om de korrels te roosteren. Schenk de wijn erbij en laat hem tot de helft inkoken. Voeg dan de bouillon, saffraan en het paprikapoeder toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur lager. Laat alles 15 minuten sudderen, onder af en toe omscheppen.

Bak ondertussen de kippendijen spiesjes op een grillplaat of op de BBQ.
Voeg de doperwten en gehakte tomaten toe en verwarm alles nog 10 minuten op laag vuur; schep het geheel af en toe om. Haal als de rijst net gaar is maar nog wel enige beet heeft de pan van het vuur en laat hem een paar minuten staan.

Schep de paella op borden, strooi de peterselie over

Serveertip:
- lekker met een stukje gebakken of gegrilde vis op de paella
- lekker met gewokte garnalen
- lekker met mosselen en venusschelpen
- lekker met een kippenspies van de BBQ